Žiri festivala

RUPERT PARKER – Predsjednik žirija

Rupert Parker - President of Jury

 RUPERT PARKER je Tv producent, redatelj, snimatelj, novinar i fotograf iz Velike Britanije.
Radio je za BBC, Discovery i National Geographic, osvojivši brojne nagrade, uključujući nominaciju za Emmy. On je također piše o hrani i putovanjima, ali  pisao je o različitim temama, o potrazi za  tartufima u Italiji do klasične glazbe u Cartageni.

 

 

 

ZDENKA ŠUTAK  – članica žirija

zdenka_sutak ZDENKA ŠUTAK , rođena je u Šibeniku 1959.  gdje je završila osnovnu i srednju školu te diplomirala Turistički menadžment . Svoju je karijeru u turizmu započela  u privatnom sektoru  već kao  student, a nastavlja ga  u Ministarstvu turizma i Hrvatskoj turističkoj zajednici , gdje je radila više od 20 godina . Iako zauzima poziciju tajnika Kabineta ministra povjerene su joj  i druge obveze kao  članu raznih stručnih turističkih odbora – turistički obrazovni programi zaštite okoliša ” Volim Hrvatsku ” i ” Zeleni cvijet “,   Povjerenstvo za izbor europske destinacije izvrsnosti ( EDEN ) . Osim  toga,  bila je član Upravnog vijeća Nacionalnog parka Paklenica i Parka prirode Biokovo , kao i sudionica brojnih stručnih skupina u Ministarstvu turizma. Trenutno živi i radi u Zagrebu, u  Ministarstvu turizma kao Načelnica  Sektora za DMO (Uprava za sustav turističkih zajednica i upravljanje turističkom destinacijom).

 


TANJA KANCELJAK – članica žirija 

tanja_kanceljak

 TANJA KANCELJAK rođena je u Zagrebu 1966. Diplomirala je novinarstvo na Zagrebačkom Sveučilištu.
Nakon 5 godina rada na Radiu 101. nastavlja rad na Hrvatskoj radio-televiziji.  Trenutno radi u dokumentarnom programu HRTa kao scenaristica i redateljica dokumentarnih filmova. Dobitnica  više nagrada na festivalima dokumentrnog filma. Sudjelovala je na više različitih edukativnih radionica, seminara i foruma za medije koje su organizirale različite institucije (Croatian Radio  Television, France 3, BBC, Discovery Channel – Almost Real in Munich, ERNO, Tromso University and the European Documentary Network), te na više  pitching foruma (Thessaloniki, Greece;  Tallinn, Estonia; Bergen, Norway).

 

 

AZER GARIBOV – član žirija

azer_garibov

 AZER GARIBOV (poznat i kao Azer Garib) rođen je u Baku (Azerbaijan) 1961.  Autor, voditelj i vlasnik  prava “Oralar” TV program (na turizam i putovanja) na državnoj televiziji.
Autor i  voditelj “pet s Azer Garib” Programa na 1news.az, azru.tv, yurd.tv web stranice, također suosnivač i urednik azru.tv. Autor je više od 400 dokumentarnih filmova i televizijskih  programa, brojni  medijski nastupi, osnivač turističke informacije o web-portala www.oralar.az. Višestruko nagrađivan proteklih godina,a neke od najvažnijih nagrada su: “Zlatna penkala” (  (2006), 
 „Zardabi  Awards“ Azerbajdžanskog sindikata novinara (2010), “Honored Turizam Officer” 
 Ministarstva kulture i turizma (2013.). Bio je Predsjednik žirija na Tourfilm Festivalu u  Bakuu  2013.

 


HUGO MARCOS– član žirija

Hugo_marcos

 HUGO MARCOS iz Portugala, Magistar (mr.sc.) na području turizma, baštine i razvoja (ISMAI), diplomirani inženjer (BSC) u turizmu (ISMAI). Event Manager i  Član uprave portugalskog  Tourismology Association (APTUR). Član međunarodnih žirija na nekoliko turističkih Festivala.

 

 

 

GORANKA GREIF-SORO – članica žirija

 GORANKA GREIF SORO
 GORANKA GREIF-SORO – Rođena u Zagrebu 1958 gdje i danas živi. Diplomirala filmsku i TV montažu na  Zagrebačkoj akademiji dramskih umjetnosti. Nakon 10 godina rada, radeći kao    montažer i asistent montaže,  započinje raditi kao skript supervizor. Radila je na više od stotinu stranih filmova (engleskim i njemačkim). Deset  godina kasnije započinje rad na svojim autorskim f  filmovima kao scenarista i redateljica. Član Hrvatskog društva  filmskih djelatnika, u zvanju redatelja.

 

IGOR SAVIN – član žirija

igorsavin  Igor Savin, rođen u Zagrebu 29.07.1946. Do 1968. Živi u Osijeku kada dolazi u Zagreb, gdje1969. upisuje Muzičku  Akademiju. Istovremeno stupa u kontakt s „Berklee School of Music“ u Bostonu i počinje dopisno školovanje na  aranžersko-leaderskom odjelu u klasi Hall Grossmana. Od 1969.djeluje kao pianist i multiklavijaturist u studijskim  filmskim orkestrima pod ravnanjem Tomice Simovića,Miljenka Prohaske,Ozrena Depola i vlastitim,za potrebe  Zagreb filma,Jadran filma,Croatia filma,i dr…
Od 1969.-1984.  Bio je pijanist, keyboardist u Glazbenoj proizvodnji HRT.
U ansamblima D.Detonija, I.Kuljerića, B.Ulricha,R.Radice izvodi konkretnu glazbuu sklopu Zagrebačkih Bienala  kao klavijaturist elektroničar,što mu poslije puno pomažeu skladanju filmske i primjenjene glazbe.
1978. vodi vlastiti ansambl na Kubu u sklopu Svjetskog omladinskog festivala. Sudionik je Ljubljanskog Jazz Festivala s Big Bandom RTVZagreb, Beogradskog Jazz Festivala s BP Convention, Riječkog Jazz Time, Zagreb Proljetne Revije Jazza HDS-a.
1984. dobiva status samostalnog umjetnika-skladatelja i osniva„Elektronski StudioLisinski“ u sklopu Dvorane „V.Lisinski“, u kojem je realizirao stotinjak filmova, tridesetak kazališnih predstava, devet Svjetskih Festivala  Animiranih Filmova, Olimpijadu u Sarajevu, Univerzijadu u Zagrebu,dvadesetak radio drama i eksperimentalnih projekata (SC-Galeta,Lj.Njerš-E.Gregl..). Kao slobodni umjetnik-skladatelj, bavi se pisanjem autorske glazbe za potrebe svih naših filmskih kuća, a od stranih je suradjivao sa Fantasy Forest Films inc. New York, Festival de Cine (Horror & Sfiction films) Madrid, Nico Crama Production iz Haga. U ansamblu MODO NOVO djeluje od 1998. kao pijanist (uz Željka Kovačevića-sopran saxophone) s kojim je održao 50 koncerata u Hrvatskoj i inozemstvu. (Musica sacra antiqua croatorum,Music of  Erik Satie, Hrvatske božićne popijevke, Hrvatske narodne popijevke..)
2011.New York,Carnegie Hall, koncert Hrvatsko-Američki Božić, producer Stephen & Bjorg Ollendorff.
2012.koncert za Simfonijski orkestra i 5 solista.Stavci:“Vježbanje života“, “Seviljski zavodnik“,“Vukovar“
2012.QIAN-koncert za simfonijski orkestar (a2).sopran,mezzosopran i piano solo
2013.“Tina in koncert“ za Tinu Vukov (uz goste),te ansambl Igor Savina i gudače HNK“Ivan pl.Zajc“ Rijeka
Rad u vlastitom Computor-Synthesizer Studiju omogućava mu svakodnevno višesatno eksperimentiranje na polju zvuka, pokreta i slike,pa je bilo neminovno da se uz rad na samostalnim glazbenim djelima okuša na polju primjerene glazbe.
Danas djeluje kao skladatelj, producent i aranžer u Hrvatskoj i inozemstvu..